web analytics

Terugblik Pretendenthoeve Supportersmeeting

In 2014 hebben we met een team trouwe supporters een jubileumfestijn georganiseerd voor de Pretendenthoeve (en als verrassing voor oprichter G.W. van Norel). Met hulp van ruim 80 vrijwilligers is een onvergetelijk jubileumfeest neergezet. 

Een bijzonder jubileumfestijn
Zonder dat Gerrit Willem van Norel (eigenaar/oprichter Pretendenthoeve) hier iets van wist, hebben vele supporters van de Pretendenthoeve hem in 2014 verrast met een prachtig avondvullend programma. Dit jubileumfeest begon op zaterdagmiddag 25 oktober om 18.00 uur met de ontvangst bij de manege van de Heuvelruiters in Wezep! Onder het motto van een ‘pony-versierwedstrijd’ met kleindochter Ellemijn, werd Gerrit Willem naar Wezep gelokt. Vlak voor de feestlocatie werd hij aangehouden. Daar stond een rijtuig voor hem gereed om de route te vervolgen naar de manege. Daar stonden vele supporters, vrienden, familie en sponsoren hem op te wachten. Dit alles ter gelegenheid van zijn 70e verjaardag en het 45-jarig bestaan van de Pretendenthoeve.

Aangezien de deelnemers uit alle windstreken van het land kwamen (en vanuit België), was vooraf oefenen bijna niet mogelijk. Een spannende uitdaging met jonge en onervaren paarden tot en met Grand Prix paarden! Diverse interessante clinics en tussendoor flitsende shownummers met pony’s, honden, een voltigeteam en dressuurpaarden, voor ieder wat wils! Kortom: een geslaagde avond!

TERUGBLIK SUPPORTERSMEETING 25-10-2014:

Na de Supportersmeeting ontwikkelde Evelien in 2015 het eenmalige glossy magazine ‘Dressuurtalent’. Na vele maanden voorbereiding werd dit idee werkelijkheid; een ‘once a lifetime’ glossy met enorm veel informatie omtrent Pretendenthoeve-genen.

ROOTS VAN DE PRETENDENTHOEVE:
Hoe G.W. van Norel, de oprichter van de Pretendenthoeve, hippisch ondernemer werd?
In 1977 werd zijn hengst Pretendent goedgekeurd bij het (K)WPN. Maar helaas wilde zijn connecties deze hengst niet op het station ter dekking stellen. Mijn vader had alle vertrouwen in Pretendent (foto 1 en 2) en is toen zelf een hengstenhouderij begonnen (naast zijn baan op de papierfabriek & naast zijn varkensbedrijf). Mooie matches werden gemaakt met z’n favoriete merries en vele fokkerssuccessen volgden!

Zo werden de volgende zonen en kleinzonen van Pretendent goedgekeurd bij het (K)WPN:
🔸️Vanitas (v. Pretendent), Grand Prix dressuur en werd vastgelegd door het NOP voor de Olympische Spelen in Barcelona
🔸️Vincent (v. Pretendent), Ned Kamp. Grand Prix dressuur met A. Sanders-Keijzer en werd vastgelegd door het NOP voor de Olympische Spelen in Barcelona  🔸️Cabochon (v. Vincent) 🔸️Caritas (v. Vanitas) 🔸️Facet (v. Vanitas), GP dressuur
🔸️Kimberley (v. Cabochon), GP dressuur. G.W. kocht deze hengst in 2009 via B v. Kooten in combinatie met de paardenauto. En veel meer mooie successen vanuit de merrie- en hengstenlijnen die voortgekomen zijn uit Pretendent, teveel om hier allemaal op te noemen. Na dit tijdperk kwamen mooie successen met goedgekeurde hengsten zoals Darlington, Erik, Oscar, Uphill, Expression en Nobel Prince Norel. Maar helaas waren er door alle jaren heen ook enorme tegenslagen, teveel om hier allemaal op te noemen.

G.W. van Norel is meer dan 50 jaar hippisch ondernemer geweest met enorm veel mooie momenten. De vier kinderen hielpen vanaf hun jeugd mee in het bedrijf. Super fijn om zo op te groeien tussen en met de paarden in het buitenleven. Evelien reed de verschillende dressuurpaarden van vader en bracht deze uit in de sport. Dit naast haar studie en later naast haar baan in de marketing en communicatie binnen het MKB. De drie broers zijn na een korte periode ponyrijden gestopt met het ponyrijden, zij liepen liever naast de paarden of gingen aan het werk met de metalen PK’s op het bedrijf. Evelien heeft vanaf haar tienerjaren vanuit haar passie voor paarden de PR voor het bedrijf verzorgd, zo bouwde ze de eerste website, verzorgde de vormgeving en huisstijlontwikkeling, het schrijven van teksten, onderhield email contacten met klanten en veel meer. Daarnaast hielp ze moeder met de administratie op de computer, het ontvangen van klanten, het organiseren van shows, ging mee als groom naar evenementen en verzorgde de diverse activiteiten op het bedrijf, zoals het longeren en het invlechten van de paarden voor keuringen. Eerst was het bedrijf alleen nationaal bekend, maar door de jaren heen werd dit bedrijf internationaal bekend. De Cabochon nakomelingen werden ontdekt in Amerika. Intussen werd de Pretendenthoeve slogan “Het dressuurgeweld uit Wapenveld!” super bekend! Jarenlang hebben we enorm veel plezier beleefd als familiebedrijf. In 2021 is GW van Norel (78) overleden en in 2022 is zijn vrouw Roelie (op 74 jarige leeftijd) overleden. Een enorm gemis van de ‘warme en gastvrije roots met het Veluwse bakkie koffie’. De mooie herinneringen blijven!