web analytics

Teamwork met passie voor paarden en communicatie

Instructie, events, ondernemende samenwerkingen & meer

Heldere communicatie en positieve promotie is de fundering van de samenwerkingen bij Edivorm. “Met Edivorm naar stralende topvorm!”. Met veelzijdige ervaring vanuit een hippisch ondernemersgezin en vanuit de passie voor communicatie, helpt Evelien paardenliefhebbers graag verder. Door de jaren heen heeft Evelien van Norel (eigenaresse Edivorm) veel kennis en ervaring opgedaan met verschillende paarden bij vooraanstaande jonge paarden africhters en Grand-Prix instructeurs. Dankzij deze ruime ervaring herkent Evelien de verschillende situaties snel. Tijdens de opleiding van paard en ruiter/amazone kijkt Evelien ook naar de bouw, de bewegingen en het karakter van het paard. Zo kijkt ze welke training het beste past bij paard en ruiter/amazone. Met heldere communicatie en de juiste afstemming werken we aan schitterend teamwork. Evelien is in het bezit van het KNHS-ORUN instructeursdiploma.

Inmiddels heeft Evelien ruim 30 jaar ervaring in het opleiden van dressuurpaarden. Zo heeft ze veel merries en ruinen voor haar vader G.W. van Norel opgeleid en uitgebracht in de dressuursport. Helaas is hij in 2021 overleden. De mooie herinneringen aan die tijd blijven! Enorm veel geleerd in de paardenwereld, mooie tijden tussen de paardenfokkerij waar we met het hele gezin meehielpen in het bedrijf van onze ouders. Van het organiseren van shows, samen naar keuringen en events tot en met zelf paarden opleiden en uitbrengen in de dressuursport. Door het rijden van veel verschillende paarden is het ruitergevoel van Evelien verder doorontwikkeld en herkent ze de diverse situaties snel. In de loop der jaren heeft Evelien veel kennis en ervaring opgedaan bij toptrainers als Sjak Laarakkers, Alex van Silfhout, Johan Hamminga, Herman Wientjes, Theo Schotman, Ad Vroom en Judith Scholte.

 

Onze accommodatie

Edivorm Equestrian promotion & Events
Sinds 2015 runt Evelien haar bedrijf Edivorm aan De Steeg in Wapenveld. Communicatie en promotie zijn de rode draad in het bedrijf. Op deze locatie hebben wij een aantal stallen, een rijhal met eb- en vloedbodem, een showroom, een vergaderruimte en een terras (met uitzicht op weiland) tot onze beschikking. Bij Edivorm zijn mogelijkheden voor gevarieerde events, workshops en coaching activiteiten.

 • Interesse in een ondernemende samenwerking?
   
 • Een clinic of een andere bijeenkomst bij Edivorm?

  Neem contact op met Evelien via tel. +31 (0)6-13165997 of email info@edivorm.nl  

 

Veelzijdige roots  

Evelien van Norel is opgegroeid in een hippisch ondernemersgezin. Het internationale dressuurpaardenbedrijf ‘De Pretendenthoeve’ werd ruim 50 jaar gerund door de ouders van Evelien. Vader G.W. van Norel overleed onverwachts in 2021 en moeder overleed in 2022. In dit familiebedrijf verzorgde Evelien vanaf haar tiener jaren de marketing en communicatie. Met haar hands-on mentaliteit hielp ze ook mee tussen de paarden; zoals stalwerkzaamheden, paarden invlechten, trainingswerk, als groom mee naar events, administratieve hulp, webdesign, vormgeving, PR, e-mail beheer, event-organisatie, klanten ontvangen en veel meer. Zo heeft Evelien van huis uit veelzijdige kennis en ervaring in de paardenwereld meegekregen. Daarbij heeft Evelien ruim 20 jaar ervaring opgedaan als rechterhand van de directie in het marketing- en communicatievak binnen het MKB en grootbedrijf in diverse branches. Met deze veelzijdige kennis en ervaring helpt Evelien ondernemende mensen graag naar stralende topvorm!

Een les met jouw paard bij Edivorm?

Evelien van Norel geeft dressuurlessen vanaf L dressuur niveau op de indoor eb- en vloedbodem bij Edivorm in Wapenveld (Gelderland).Interesse? Neem contact op, bespreek de mogelijkheden of plan een dressuurles in.

Verschillende paarden en verschillende karakters

De interactie met de verschillende paarden en de verschillende karakters blijft een super mooie uitdaging! Heldere en vriendelijke communicatie tussen paard en ruiter/amazone is de basis van plezierig teamwork. Evelien heeft ruime ervaring in het trainen en opleiden van KWPN paarden, daarbij heeft ze veelzijdige ervaring opgedaan in het opleiden/coachen van ruiters/amazones met Friezen, Andalusiërs, KWPN-ers en PRE’s.

Daarnaast heeft Evelien ruim 20 jaar ervaring in veelzijdig teamwork als marketing- en communicatiespecialist binnen het MKB. Deze kennis en ervaring is een goede fundering tijdens het verzorgen van instructie. Plezier en functionele communicatie staat bij Edivorm voorop.

 

Jarenlange hippische ervaring 

 In de loop der jaren heeft Evelien van Norel veel verschillende paarden opgeleid voor haar vader, vanaf net zadelmak tot subtop dressuur.

Een kleine samenvatting van paarden die Evelien heeft gereden:

 • Kenzo (v. Gotcha-Utopia): in opleiding.
 • Falando (v. Sorento): ZZ-L +10 dressuur.
 • Roxanne (v. Darlington): ZZ-L+10 dressuur.
 • Union Jack (v. Apollonios xx): LT dressuur op 13-jarige leeftijd verkocht aan een junior amazone in NL.
 • Vittorio (v. Oscar): ZZ-Licht dressuur. Op 10-jarige leeftijd verkocht naar België.
 • Gino (v. Uphill): M dressuur. Op 6-jarige leeftijd verkocht naar Belgie.
 • Felice (v. Oscar): M dressuur. Op 5-jarige leeftijd verkocht in NL.
 • Fironia (v. Uphill): M dressuur. Op 5-jarige leeftijd verkocht in NL.
 • Atlanta (v. Uphill): M dressuur. Op 6-jarige leeftijd verkocht in NL.
 • Clever Hill (v. Uphill), ggk dekhengst: Z dressuur. Verkocht naar Zweden.
 • Chianti coloured (v. Oscar): Op 4-jarige leeftijd verkocht naar Dubai.
 • Brokaat (v. Oscar): Z dressuur. Op 6-jarige leeftijd verkocht naar Brazilië.
 • Ossie (v. Oscar): M dressuur. Op 5-jarige leeftijd verkocht in NL.
 • Curonia (v. Uphill): M dressuur. Op 5-jarige leeftijd volledig ingezet voor de fokkerij.
 • Somerfee (v. Cabochon): Z1 dressuur. Verkocht in NL.
 • Diamant (v. Uphill): Op 3-jarige leeftijd verkocht in NL.
 • Kroonprinses (v. Apollonios xx): M2 dressuur & fokmerrie met jaarlijks een veulen aan de voet.
 • Ironia (v. Cabochon): M dressuur & fokmerrie met jaarlijks een veulen aan de voet.
 • Uzelma (v. Pretendent): M dressuur & fokmerrie met jaarlijks een veulen aan de voet.
 • Gudeline (v. Apollonios xx): M dressuur& fokmerrie met jaarlijks een veulen aan de voet.