Borduren / bedrukken

Logo of tekst borduren of bedrukken

In onze studio borduren wij computergestuurd teksten en logo’s op diverse soorten textiel. Daarnaast leveren wij ook bedrukt textiel en diverse soorten relatiegeschenken. Met onze veelzijdige kennis (oa. grafisch, textiel, vormgeving) en onze ruime ervaring in het borduren voorzien wij u graag van een goed advies. Voor zowel grote- als kleine oplages kunt u bij ons terecht.

BORDUREN

BEDRUKKEN


Textiel bedrukken of borduren?

Als u kleding waterdicht wilt houden, dan is bedrukken de beste oplossing. Prijstechnisch kan bedrukken ook goedkoper zijn dan borduren (afhankelijk van de oplage). Let op: bedrukte kleding altijd binnenstebuiten wassen, niet met wasverzachters wassen en niet boven de 40 graden wassen.

Is waterdichtheid geen vereiste en kiest u voor mooi en duurzaam, dan is borduren de beste keuze! Niet al het textiel is geschikt om te borduren. Wij voorzien u graag van een goed advies vanuit de ervaring die wij hebben opgedaan in onze borduurstudio.

Wij leveren diverse kwalitatieve merken kleding, zadeldekjes en paardendekens. Het textiel dat wij leveren bij het borduren is geselecteerd op geschiktheid. Uiteraard kunt u zelf ook textiel aanleveren, in dat geval rekenen wij een meerprijs op het borduren. Wanneer u zelf textiel aanlevert dan is alle risico voor uw rekening.

Wij gaan voor kwaliteitsborduringen met een chique uitstraling:
Bij het aanmaken van de borduurkaart op de computer bezuinigen wij niet op het aantal steken. Des te dichter een borduring des te mooier het eindresultaat. Met ons oog voor detail kiezen wij de juiste vlakverdeling en de juiste steeksoorten. Daarbij borduren wij met A-merk polyestergarens dat een mooie glans heeft en amper verkleurt of krimpt. Ook bij onze keuze voor de versteviging bezuinigen wij niet op de verstevigingssoort. Ook hier zit veel verschil in kwaliteit. Wij kiezen de juiste dikte versteviging van de betere merken met zo min mogelijk krimp.

HET BORDUURPROCES IN HET KORT:

1Stuur ons een digitaal full colour JPEG bestand van het logo dat u wilt laten borduren en geef de gewenste breedte van de logo's aan. Vervolgens berekenen wij de offerteprijs. Na akkoord op de offerteprijs, beginnen wij met het digitaliseren. Met de borduursoftware kunnen wij het logo (of de tekst) omzetten in borduursteken. Dit is precisiewerk dat doorgaans veel tijd in beslag neemt.
2Na akkoord op de preview van het digitale borduurbestand begint het fysieke borduurproces met het afspelden van de kleding. Daarna kiezen we het garen erbij en de juiste verstevigingssoort.
3Vervolgens spannen we de borduurring in met het textiel. Het inspannen van de borduurring vraagt veel nauwkeurigheid.
4Op de borduurmachine spannen we het borduurgaren in. Vervolgens programmeren we de borduurmachine. De ingespannen borduurring gaat onder de borduurmachine en we stellen de borduurpositie in. Het borduren kan beginnen.
5Edivorm heeft een veelzijdige collectie bedrijfskleding en teamfashion. Niet al het textiel is geschikt om te borduren. Wij voorzien u graag van een goed textieladvies.

Regelgeving Bedrijfskleding (Fiscus): De Belastingdienst heeft regels opgesteld voor de kostenaftrek van bedrijfskleding. Kleding kan alleen als bedrijfskleding aangemerkt worden wanneer er totaal per kledingstuk 70cm² bedrijfstekst of logo op is aangebracht. Indien de kleding niet aan deze voorschriften voldoet ziet de fiscus het verstrekken van bedrijfskleding aan medewerkers als verkapt loon. Wanneer na een controle blijkt dat niet aan deze eis is voldaan zal een naheffing volgen welke verhoogd wordt met een boete. De logo’s mogen echter wel gesplitst worden, het gaat erom dat de som van de logo’s op 1 kledingstuk minimaal 70 cm² bedraagt. In zo’n geval kunnen dan bijvoorbeeld twee logo’s van ieder 35cm² per stuk worden aangebracht op verschillende plaatsen, mits duidelijk zichtbaar.

Omschrijving werkkleding (door de fiscus opgesteld):
– kleding die uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen, zoals uniformen en overalls.
– kleding die is voorzien van een of meer duidelijk zichtbare, aan de werkgever gebonden beeldkenmerken (bijvoorbeeld een bedrijfslogo) met een oppervlakte van ten minste 70 cm2 in totaal.
– Ook door u ter beschikking gestelde kleding die niet aan de onderstaande voorwaarde voldoet, is onbelast, zolang deze kleding aantoonbaar op de werkplek blijft.
– Er is sprake van een uniform als (een bepaalde) categorie werknemers gelijke kleding draagt die ook buiten de werkomgeving door derden wordt geassocieerd met een bedrijf of beroep.

Als de Belastingdienst heeft vastgesteld dat een kledingstuk onderdeel is van een uniform dat gebruikt wordt voor de uitoefening van de dienstbetrekking, dan is dat kledingstuk werkkleding. Het is vervolgens niet relevant of een onderdeel van een uniform afzonderlijk niet als zodanig herkenbaar is of buiten de dienstbetrekking gedragen zou kunnen worden. Vergoedingen voor en verstrekkingen van werkkleding en vergoedingen voor het wassen van die werkkleding zijn onbelast.

Vraag een vrijblijvende offerte aan