Borduren of bedrukken van textiel
Met oog voor detail voorzien wij kleding van een geborduurd logo of tekst. Ook voor het bedrukken van textiel kun je bij ons terecht. Zowel grote- als kleine oplages. Aangezien wij zelf borduren, hebben wij ruime vakkennis op dit gebied. Met onze textiele warenkennis en vormgevingsexpertise voorzien wij jou graag van een goed advies.
Textiel bedrukken of borduren?
Als u kleding waterdicht wilt houden, dan is bedrukken de beste oplossing. Prijstechnisch kan bedrukken ook goedkoper zijn dan borduren (afhankelijk van de oplage). Let op: bedrukte kleding altijd binnenstebuiten wassen, niet met wasverzachters wassen en niet boven de 40 graden wassen.
Is waterdichtheid geen vereiste en kiest u voor mooi en duurzaam, dan is borduren de beste keuze! Niet al het textiel is geschikt om te borduren. Wij voorzien u graag van een goed advies vanuit de ervaring die wij hebben opgedaan in onze borduurstudio.
Wij leveren diverse kwalitatieve merken kleding, zadeldekjes en paardendekens. Het textiel dat wij leveren bij het borduren is geselecteerd op geschiktheid. Uiteraard kunt u zelf ook textiel aanleveren, in dat geval rekenen wij een meerprijs op het borduren. Wanneer u zelf textiel aanlevert dan is alle risico voor uw rekening.
Wij gaan voor kwaliteitsborduringen met een chique uitstraling:
Bij het ontwikkelen van het borduurpatroon bezuinigen wij niet op het aantal steken. Hoe dichter een borduring des te mooier het eindresultaat! Daarbij borduren wij met A-merk polyestergarens dat een mooie glans heeft en daarbij verkleurt of krimpt de borduring nauwelijks.
Regelgeving Bedrijfskleding (Fiscus): De Belastingdienst heeft regels opgesteld voor de kostenaftrek van bedrijfskleding. Kleding kan alleen als bedrijfskleding aangemerkt worden wanneer er totaal per kledingstuk 70cm² bedrijfstekst of logo op is aangebracht. Indien de kleding niet aan deze voorschriften voldoet ziet de fiscus het verstrekken van bedrijfskleding aan medewerkers als verkapt loon. Wanneer na een controle blijkt dat niet aan deze eis is voldaan zal een naheffing volgen welke verhoogd wordt met een boete. De logo’s mogen echter wel gesplitst worden, het gaat erom dat de som van de logo’s op 1 kledingstuk minimaal 70 cm² bedraagt. In zo’n geval kunnen dan bijvoorbeeld twee logo’s van ieder 35cm² per stuk worden aangebracht op verschillende plaatsen, mits duidelijk zichtbaar.
Omschrijving werkkleding (door de fiscus opgesteld):
– kleding die uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is om tijdens het werk te dragen, zoals uniformen en overalls.
– kleding die is voorzien van een of meer duidelijk zichtbare, aan de werkgever gebonden beeldkenmerken (bijvoorbeeld een bedrijfslogo) met een oppervlakte van ten minste 70 cm2 in totaal.
– Ook door u ter beschikking gestelde kleding die niet aan de onderstaande voorwaarde voldoet, is onbelast, zolang deze kleding aantoonbaar op de werkplek blijft.
– Er is sprake van een uniform als (een bepaalde) categorie werknemers gelijke kleding draagt die ook buiten de werkomgeving door derden wordt geassocieerd met een bedrijf of beroep.
Als de Belastingdienst heeft vastgesteld dat een kledingstuk onderdeel is van een uniform dat gebruikt wordt voor de uitoefening van de dienstbetrekking, dan is dat kledingstuk werkkleding. Het is vervolgens niet relevant of een onderdeel van een uniform afzonderlijk niet als zodanig herkenbaar is of buiten de dienstbetrekking gedragen zou kunnen worden. Vergoedingen voor en verstrekkingen van werkkleding en vergoedingen voor het wassen van die werkkleding zijn onbelast.